Top20.md

Languages

Top menu

Custom Search 1

Termeni și Condiții

Termeni și condiții de utilizare a site-ului libroteze.com

 

Termenii și conditiile de utilizare a serviciillor furnizate prin intermediul site-ului www.libroteze.com (denumite în continuare "Termeni și Condiții") stabilesc care sunt condițiile în care orice persoana poate vizita ori accesa site-ul www.libroteze.com, ori poate utiliza în orice mod serviciile oferite prin intermediul Site-ului.

Prezentele condiţii universale de servicii au rolul unui contract între Libroteze şi Dvs. (în calitate de Utilizator) şi intră în efect din data acceptării sale electronice.

 

Acceptarea electronică a prezentelor termeni şi condiţii înseamnă că aţi citit, înţeles, recunoaşteţi şi sunteţi de acord să respectaţi condiţiile prezentului acord.

Accesarea Libroteze, vizitarea oricărei pagini din site-ul Libroteze.com, utilizarea serviciilor sau a informaţiilor oferite de Libroteze constituie acceptarea electronică a Dvs. asupra condiţiilor prezentului acord începând din momentul accesării Libroteze.
În cazul în care nu sunteţi de acord cu prezentele condiţii aveţi obligaţia de a nu folosiţi Libroteze, serviciile Libroteze şi nici o informaţie conţinută în cadrul Libroteze.

 

1. Proprietatea intelectuală

Conţinutul şi designul Libroteze trimis Utilizatorului prin email sau furnizat Utilizatorului în orice altă modalitate (ca, spre exemplu: articole, design şi orice alte materiale care formează Conţinutul Libroteze şi care se va numi în continuare "Conţinut Libroteze"), aparţin Libroteze - acolo unde acest lucru este specificat ori nu este specificat un alt autor (drept de autor) şi sunt protejate de legislaţia privind proprietatea intelectuală.

Nu se poate utiliza, reproduce sau permite nimănui să reproducă sau să utilizeze Conţinutul Libroteze fără a deţine o permisiune scrisă în prealabil din partea portalului.
De asemenea, este interzisă reproducerea, în orice fel, integral sau parţial, a informaţiilor cuprinse în cadrul site-ului fără acordul scris şi prealabil din partea Libroteze. Nerespectarea acestor condiţii reprezintă o fraudă conform Legii privind dreptul de autor și drepturile conexe a Republicii Moldova (Monitorul oficial nr. 191-193/630 din 01.10.2010) (în continuare – Legea dreptului de autor a Republicii Moldova).

 

2. Politica de confidențialitate

Politica Libroteze este aceea de a respecta intimitatea Membrilor săi. Libroteze nu va monitoriza, dezvălui sau edita datele Membrilor în afara cazului în care acest lucru este cerut de lege sau este necesar pentru a se proteja şi apăra drepturile sau dacă îi este explicit cerut de către Membru.

 

3. Contul de logare, parola și securitatea

Orice Utilizator îşi poate creea un cont de Membru Libroteze. Contul va fi identificabil printr-un username şi o parolă. Fiecare Membru este în întregime răspunzător de păstrarea confidenţialităţii username-ului şi a parolei, mai mult, Membrul înţelege şi este de acord că este în întregime răspunzător pentru oricare şi toate activităţile desfăşurate în contul lui.

Membrul are obligaţia să notifice Libroteze asupra oricărei folosiri neautorizate a contului sau orice altă violare a securităţii cunoscută de Membru.

Membrul îşi poate schimba parola în orice moment.

 

4. Downloadarea documentelor din arhivă

Libroteze pune la dispoziţia Utilizatorilor şi Membrilor, în forma unui serviciu, posibilitatea uploadarii şi downloadarii de documente. Utilizatorii site-ului înţeleg şi acceptă că Libroteze oferă doar o platformă pentru postarea, căutarea şi downloadarea documentelor uploadate de Membri site-ului.

Sistemul de Puncte funcţionează după principiul:
- Membrul adaugă documente în cadrul site-ului şi platforma site-ului îl recompensează cu puncte (de la 3 la 10 Puncte pentru un singur document);
- Membrul downloadeaza documente de pe site şi recompensează platforma site-ului cu puncte.

Toate documentele / materialele de pe site sunt arhivate în format WinRar. În cadrul arhivei se găseşte documentul, iar în unele cazuri şi alte fişiere legate de documentul respectiv (pps, xls, jpg, etc.), acest lucru find specificat în pagina documentului.

În cadrul site-ului există şi documente care nu sunt complete (au lipsă diferite capitole / imagini / tabele / formule / alineate / anexe / etc).
În pagina de prezentare a documentului este specificat în cadrul paragrafului "cuprins" doar ce anume conţine documentul, dar se poate întâmpla ca la anumite documente să nu fie specificat corect/complet acest lucru. Dacă la un document nu este specificat cuprinsul acestuia este posibil ca acel document să nu fie complet.
Membrul înţelege şi este de acord că Libroteze depune eforturi pentru a minimiza aceste cazuri şi pentru a păstra acurateţea informaţiilor prezentate dar nu poate garanta că nu vor apărea greşeli între ce este specificat în pagina de prezentare a unui document şi documentul în sine. Fiecare document care "costă" puncte este cotat de la 1 la 10 puncte în funcţie de: cât de complet este, conţinutul acestuia şi gradul de utilizare al platformei.
Membrul înţelege faptul că pagina de prezentare a unui document are titlu informativ. Libroteze recomandă Membrilor să ne contacteze (utilizând formularul de contact) pentru a cere mai multe detalii despre conţinutul unui document înainte de a apăsa pe link-ul de Descarcă aferent documentului respectiv.

Dacă Membrul găseşte un document incomplet este rugat să ne contacteze (utilizând formularul de contact). Libroteze va analiza sesizarea Membrului şi (în masura în care este posibil) va corecta detaliile documentului din pagina de prezentare a acestuia, va reuploada o nouă versiune a documentul în formatul complet sau va retrage (temporar sau definitiv) documentul.
În cazul în care Membrul a utilizat puncte pentru a downloada documentul incomplet şi Libroteze nu poate reuploada o versiune a documentului care să conţină detaliile specificate iniţial în pagina de prezentare a documentului, atunci Libroteze va credita contul Membrului cu un număr de puncte egal cu numărul de puncte utilizate.

Utilizatorul înţelege şi este de acord că Libroteze nu va specifica numele sau alte date despre autorul unui document decât dacă îi este explicit cerut acest lucru din partea autorului, caz în care autorul va fi specificat în cadrul documentului în sine nu în pagina cu detaliile documentului.
În acest mod Libroteze încearcă să elimine cazurile în care unii Utilizatori ai site-ului ar putea contacta şi deranja autorul documentului.

 

5. Adăugarea materialelor

Libroteze nu se ocupă cu creatul de documente sau cu uploadarea de documente pe site. Toate materialele disponibile în cadrul site-ului au fost, sunt şi vor fi uploadate în cadrul platformei Libroteze doar de către Membrii site-ului.
Membrii site-ului care uploadeaza documente au următoarele obligaţii şi răspund din punct de vedere legal pentru îndeplinirea acestora:
- să uploadeze în cadrul site-ului doar documente personale sau cu acordul autorului;
- să respecte drepturile de proprietate intelectuală ale oricărei persoane fizice sau juridice conform specificaţiilor de Copyright;
- să se asigure că publicarea documentului respectiv nu aduce prejudicii (morale, de imagine, de orice altă natură) unei alte persoane (fizice sau juridice);
- să nu uploadeze documente care conţin informaţii ce i-au fost transmise cu titlu confidenţial.

Doar Membrii au dreptul să uploadeze documente. Documentele trebuie să fie arhivate în format WinRar, iar în cazul în care pe lângă document mai trebuie uploadate şi alte fişiere, acestea trebuie să fie incluse în aceeaşi arhivă cu documentul respectiv. Motorul site-ului acceptă pentru uploadare doar arhive tip WinRar de maxim 25Mb.

Membrul care uploadeaza materiale înţelege şi acceptă că moderatorii site-ului au dreptul să selecteze ce materiale uploadate vor deveni active în cadrul platformei site-ului, pe baza unor criterii interne, stabilite de Moderatori. Moderatorii au dreptul să refuze postarea în cadrul platformei site-ului a oricărui material pe care îl consideră inadecvat sau necorespunzător site-ului. Refuzul de a activa (neacceptarea) în cadrul platformei site-ului a oricărui material uploadat nu necesită nici o notificare sau motivare din partea Moderatorilor către Membrul care a uploadat materialul.

Prin prezentul acord Membrul acceptă că Libroteze are dreptul să utilizeze materialele uploadate în orice mod doreşte şi fără nici o obligaţie de a-i plăti Membrului bani, bunuri sau servicii.

Fiecare material adăugat în parte trebuie să respecte următoarele reguli:
- să nu conţină documente care există pe alte site-uri;
- să nu conţină documente care există deja sau care au conţinutul asemănător cu un alt document deja existent în baza noastră de date;
- materialele uploadate să fie de nivelul învăţământului superior (nu se acceptă materiale de gimnaziu sau liceu);
- documentele uploadate trebuie să fie scrise în format electronic (nu sunt acceptate documente scanate sau poze făcute la alte documente);
- să nu conţină documente care sunt formate parţial sau total din materiale protejate de copyright;
- să nu conţină documente care încălca drepturile de autor ale unui terţ;
- să nu conţină informaţii care au fost primite cu titlu confidenţial din partea unui terţ;
- să nu conţină informaţii care pot dăuna unui terţ;
- să nu conţină cărţi (chiar dacă ele nu au fost publicate);
- să fie incluse în arhivă toate fişierele/informaţiile care au legătură cu documentul care se uploadează;
- să fie uploadate în arhivă doar fişierele care au legătură cu documentul care se uploadeaza;
- arhiva trebuie să fie în format .rar sau .zip neparolata;
- câmpurile din cadrul formularului de upload să fie completate corect, cu informaţii reale şi fără prescurtări;
- să fie specificat corect tipul de document care se găseşte în arhivă;
- să fie specificat corect domeniul de care aparţine documentul care se găseşte în arhivă.

 

6. Retragerea materialelor

Utilizatorii site-ului înţeleg şi acceptă că Libroteze are dreptul de a retrage din cadrul platformei site-ului materialele pe care le consideră inadecvate sau necorespunzătoare site-ului, chiar dacă materialele respective au fost considerate corespunzătoare la un anumit moment. Dacă un document este retras de pe site de către Libroteze pentru că documentul respectiv încălca condiţiile de upload atunci Libroteze are dreptul să baneze / restricţioneze / dezactiveze contul Membrului care a uploadat acel document. Acţiunea de retragere a unui document (fie ea şi însoţită de o banare a unui cont) nu necesită nicio notificare din partea Libroteze către Utilizatorii site-ului sau către Membrul care a uploadat documentul.

Orice Membru care a uploadat un document, document care este acceptat (activ) în cadrul platformei site-ului, are dreptul să ceară retragerea acestuia. Pentru retragerea unui document, Utilizatorul care l-a uploadat trebuie să fie autentificat/logat în contul de Membru (din care a fost uploadat documentul) şi să ia legătura cu portalul Libroteze, utilizând formularul de contact. În cadrul mesajului trimis către Libroteze, Membrul trebuie să specifice titlul documentului, adresa (url) unde se găseşte acesta (sau ID-ul documentului) şi motivul pentru care doreşte să retragă documentul.
Dacă Membrul a primit puncte când documentul respectiv a fost acceptat de Moderatori, atunci în momentul retragerii documentului vor fi retrase din contul Membrului şi numărul de puncte primite. În acest caz, Membrul trebuie să se asigure că are în cont numărul respectiv de puncte înainte să ia legătura cu Libroteze. Dacă, la momentul analizării cererii de retragere, Membrul nu are în cont punctele respective, Libroteze îşi rezervă dreptul de a refuza retragerea documentului respectiv.

 

7. Reguli de Copyright

Politica Libroteze este de a respecta toate legile privitoare la proprietatea intelectuală şi doreşte să fie înştiinţat despre orice încălcare a acestora.
Toţi Membrii au obligaţia să respecte drepturile de proprietate ale oricărei persoane (fizice sau juridice) conform Legii privind dreptul de autor și drepturile conexe a Republicii Moldova (Monitorul oficial nr. 191-193/630 din 01.10.2010).
Prin adăugarea în cadrul platformei Libroteze a unui material (document, poze, schiţe, desene, prezentări, comentarii, etc.), Membrul garantează şi declară pe proprie răspundere că materialul şi conţinutul acestuia îi aparţin, că are drept de proprietate asupra lui şi că publicarea lui în cadrul platformei Libroteze nu aduce prejudicii unui terţ.
În acelaşi timp, Membrul are dreptul să uploadeze pe site materiale aparţinând unui terţ (terţul având calitate de autor) cu condiţia ca Membrul să aibă acordul terţului (autorului) obţinut înainte de uploadarea pe site a oricărui material. În acest caz, prin uploadarea materialului pe site, Membrul declară pe proprie răspundere că are acordul autorului pentru a publica materialul în cadrul platformei Libroteze.
Responsabilitatea juridică pentru materialele uploadate revine în exclusivitate Membrului care l-a introdus în cadrul site-ului. În cazul unui litigiu, Libroteze va furniza proprietarului materialului, părţii vătămate şi organelor legii orice informaţii are despre Membrul care a uploadat materialul în cauză.
Dacă, după uploadarea unui material pe site, Membrul încheie un contract cu un terţ pentru materialul respectiv, prin care îi cedează dreptul de proprietate asupra acestuia, Membrul are obligaţia să specifice în contractul respectiv faptul că materialul a fost uploadat în cadrul platformei Libroteze, conform prezentelor condiţii, şi să anunţe moderatorul site-ului Libroteze intenţia de semnare a contractului respectiv cu minim 15 zile lucrătoare înainte. În cazul în care Membrul nu îndeplineşte aceste condiţii, Membrul înţelege că nu are dreptul să încheie contractul respectiv şi, implicit, contractul respectiv este nul.
Libroteze depune eforturi pentru a evita situaţia neplăcută în care un Membru al site-ului a uploadat în cadrul platformei Libroteze un material care poate aduce prejudicii unui terţ dar, sub nici o formă, nu poate garanta că va reuşi să facă acest lucru pentru toate materialele uploadate de Membri.
Unul din paşii de moderare prin care trece fiecare material în parte este reprezentat de căutarea pe internet (folosind motorul google) a titlului şi a unor porţiuni alese aleator din cadrul materialului uploadat. Dacă, în link-urile specificate (de google) în prima pagină cu rezultatele căutării, sunt găsite indicii că acel material ar putea fi protejat de copyright, materialul respectiv nu va fi acceptat.
 

Libroteze îşi rezervă dreptul de a restricţiona accesul la site şi/sau să baneze contul Membrului care adaugă materiale care nu îi aparţin sau aduc prejudicii unui terţ.

 

8. Motivarea retragerii materialului

În cazul în care orice Utilizator constată că un document din cadrul platformei Libroteze îi încălca drepturile de proprietate, este rugat să trimită către Libroteze o Notificare de Retragere (prin e-mail trimis la adresa mail@libroteze.com) care să conţină următoarele:
- numele şi prenumele, adresa şi telefonul proprietarului drepturilor de autor asupra documentului:
- în cazul în care persoana care contactează Libroteze este alta decât partea vătămată şi este autorizată să actioneaze în numele unei părţi vătămate: Numele, prenumele părţii vătămate şi un document în format electronic (scris şi semnat de partea vătămată), trimis sub formă de imagine scanată, care să confirme autorizarea persoanei care contactează Libroteze.
- Documentul Original în cauză sau o modalitate de identificare a acestuia;
- Titlul şi adresa URL unde a fost găsit documentul în cadrul platformei Libroteze (document care a devenit subiectul încălcării drepturilor de autor);
- O declaraţie în format electronic (redactată şi semnată), trimisă sub formă de imagine scanată, din care să reiasă că:
      - partea vătămată are drepturi de proprietate asupa originalului;
      - documentul a fost uploadat pe site-ul www.libroteze.com fără acordul proprietarului;
      - proprietarul cere Libroteze retragerea documentului respectiv din cadrul platformei site-ului.

 

9. Sistemul de puncte

Sistemul de Puncte este un sistem prin care Membri site-ului pot avea acces la diferite servicii oferite în cadrul platformei site-ului.
Modul de funcţionare a sistemului de puncte este detaliat la fiecare secţiune/serviciu în parte.

Punctele se pot obţine în următoarele modalităţi:
- Adăugînd documente în secţiunea Adaugă Document;
- Cumpărare prin sistemul de plăți la terminalele Qiwi;
- Cumpărare prin sistemul partenerilor de la BPay - plătind utilizând cardul bancar;
- Cumpărare prin sistemul online de plăți PayPal.

Pentru orice probleme legate de Sistemul de Puncte Libroteze pune la dispoziţia Membrului pagina Întrebări şi Răspunsuri, unde pot fi găsite moduri de rezolvare pentru eventualele probleme ce pot apărea. Pentru orice probleme la care nu este specificată o rezolvare în pagina Întrebări şi Răspunsuri Membrul poate să contacteze Libroteze utilizând formularul de contact al site-ului.
Punctele nu pot fi preschimbate în bani, bunuri sau servicii (indiferent de modalitatea în care au fost obţinute), Membrul înţelegând că punctele sunt disponibile pentru utilizare doar în cadrul site-ului Libroteze.com.
Orice tentative de fraudare a Sistemului de Puncte va atrage restricţionarea accesului Membrului respectiv de la acest sistem. În funcţie de gravitate există posibilitatea restricţionării complete a accesului la site pentru Membrul respectiv, şi dacă este cazul, acţionarea în justiţie a acestuia.
În cazul în care contul unui Membru va fi dezactivat (la cererea acestuia) sau banat (pentru încălcarea prezenţelor condiţii) Membrul înţelege şi este de acord că punctele rămase în cont vor fi pierdute şi nu va primi bani, bunuri sau servicii de la Libroteze pentru ele (nici chiar dacă punctele au fost cumpărate).

Membrul înţelege şi este de acord că Libroteze nu este operatorul sistemului de microplăţi sau a terminalelor Qiwi şi nu poate fi tras la răspundere pentru eventualele probleme ce apar în cadrul acestora.
Singura activitate făcută de Libroteze este de a credita contul Membrului, pe baza unor informaţii valide introduse de Membru în cadrul formularului, cu numărul de puncte aferente codului introdus în formular şi a tabelului de abonamente ce pot fi achiziţionate din momentul validării cumpărăturii.

 

10. Mențiuni

Libroteze îşi rezervă dreptul de a păstra o arhivă cu toate documentele uploadate de Membru, dar nu are obligaţia, de a ţine o evidenţă a tuturor documentelor uploadate pe site. De asemenea Libroteze are dreptul, dar nu are obligaţia, să şteargă/retragă orice document care încălca condiţiile impuse de aceste condiţii.
Libroteze nu poate fi tras la răspundere pentru conţinutul materialelor uploadate de Membri site-ului sau pentru orice efecte juridice derivă din utilizarea acestora.
Membrul înţelege şi este de acord că dezactivarea, banarea sau ştergerea contului de membru nu implică şi retragerea sau ştergerea documentelor uploadate de către membru în cadrul site-ului. 
Fiecare Membru în parte înţelege şi este de acord că este singurul responsabil, faţă de Utilizatorii site-ului, fată de Libroteze şi fată de orice altă persoană, pentru conţinutul materialelor uploadate de el pe site şi pentru orice efecte juridice derivând din utilizarea acestora.
Membrul înţelege şi este de acord că toată responsabilitatea juridică pentru toate datele introduse în cadrul formularelor de uploadare de documente cât şi pentru materialele uploadate îi aparţine, iar în cazul unei acţiuni juridice Libroteze îşi rezervă dreptul să dezvăluie toate informaţiile pe care le are legate de Membrul respectiv.

 

11. Modificarea contractului

Libroteze poate schimba prezentele Termeni şi Condiţii în orice moment fără nici o notificare prealabilă.

Fiecare Utilizator are obligaţia de a citi Termenii şi Condiţiile (din această pagină) de fiecare dată când accesează site-ul Libroteze.
Dacă Utilizatorul nu este de acord cu modificările are obligaţia să renunţe imediat la folosirea site-ului Libroteze.

Folosirea în continuare a site-ului Libroteze.com constituie un răspuns afirmativ din partea Utilizatorului de acceptare a condiţiilor şi acordul Utilizatorului de a se conforma noilor Termeni şi Condiţii.

 

12. Forța majoră

Libroteze nu poate fi făcut responsabil pentru nici o întârziere sau eroare în conţinutul furnizat de site-ul Libroteze, rezultând direct sau indirect din cauze care nu depind de voinţa Libroteze. Această exonerare include, dar nu se limitează la: dezastre naturale, foc, inundaţii, erorile de funcţionare al echipamentului tehnic, lipsă funcţionării conexiunii la internet, lipsă curentului electric, viruşii informatici, accesul neautorizat în sistemele Libroteze, erorile de operare, grevă, etc.

 

13. Încetarea contractului

Utilizatorul poate termina în orice moment şi cu efect imediat orice legătură cu site-ul Libroteze.com. Acest lucru poate fi făcut cu sau fără o notificarea prealabilă trimisă către Libroteze.

Libroteze poate termina anumite Secţiuni ale site-ului sau tot site-ul, cu sau fără motiv, în orice moment şi cu efect imediat. Libroteze nu poate fi răspunzător către Utilizator sau oricare altă tertă parte pentru terminarea Secţiunilor sau a site-ului.

Dacă Utilizatorul are obiecţii în legătură cu prezentele Condiţii sau oricare modificare ulterioară a acestora ori devine nemulţumit de Serviciile oferite de Libroteze, în orice fel, are dreptul şi obligaţia de a întrerupe orice legătură cu site-ul.

 

14. Legislație

Prezentele Condiţii sunt guvernate de legislaţia Republicii Moldova.

Utilizatorul şi Libroteze sunt de acord să se conformeze în exclusivitate jurisdicţiei instanţelor judecătoreşti ale Republicii Moldova.

Dacă oricare din prevederile prezentelor Condiţii ale serviciului este declarată, de către o instanţă competenta, a fi în contradicţie cu legea, atunci respectivele prevederi vor fi reconstruite, cât mai repede posibil, pentru a reflecta intenţiile părţilor şi în concordanţă cu celelate prevederi rămase în vigoare.

Orice litigiu în legătură cu prezentele condiţii sau serviciile oferite vor fi rezolvate pe cale amiabilă şi, în cazul în care nu este posibil, se va adresa/soluţiona doar în cadrul instanţelor judecătoreşti din Chișinău, Republica Moldova.

Titlurile articolelor din prezentele Condiţii ale serviciului sunt numai pentru exemplificare şi nu au nici o semnificaţie legală sau contractuală.